neonled

A „neon LED”, gyakran LED-neon flexként is ismert, egy modern világítástechnológia, amely a hagyományos neonvilágítás vizuális hatását utánozza, miközben a LED-ek előnyeit használja ki. Az LED-neon flex kialakítása lehetővé teszi, hogy rugalmas, tartós és energiatakarékos alternatívát nyújtson a hagyományos, gáztöltésű neoncsövekhez képest. Íme, hogy készülnek ezek a modern világítási megoldások:

1. LED-technológia
Az neonLED alapját a fénykibocsátó diódák (LED-ek) sora képezi, amelyek egy rugalmas vezető sínen helyezkednek el. Ezek a LED-ek különböző színekben kaphatók, és képesek folyamatos fényhatást létrehozni, amely hasonlít a hagyományos neonfényekhez.

2. Rugalmas szilikon vagy PVC burkolat
A LED-ek egy rugalmas, átlátszó vagy színes szilikon vagy PVC burkolatba vannak beágyazva. Ez a burkolat nem csak védi a LED-eket a külső hatásoktól, de egyenletes fényeloszlást is biztosít, amely imitálja a hagyományos neoncsövek sima fényhatását. A burkolat anyaga ellenáll az időjárási viszontagságoknak, UV-álló és hajlékony, így könnyen alakítható különböző formákra és designokra.

3. Gyártási folyamat
LED-sor előállítása: A LED-eket egy vezető síkra szerelik, amely biztosítja az elektromos kapcsolatot és a fényforrást.
Beágyazás: A LED-sor beágyazása a rugalmas burkolatba történik, gyakran egy extrúziós folyamat során, ahol a melegített szilikon vagy PVC anyagot a LED-sor köré formázzák.
Vágás és tesztelés: Az elkészült LED-neon flex tekercsekből a kívánt hosszúságú szakaszokat vágják le, majd tesztelik a fényerejüket, színüket és funkcionalitásukat.
4. Egyedi formák és színek
Az neonLED kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyedi formákat és színes kompozíciókat hozzanak létre, amelyekkel dekoratív világítást alkalmazhatnak bel- és kültéri terekben egyaránt. A fényerősség, villogási minták és színek egyszerűen szabályozhatók vezérlők segítségével.

Az LED-neon flex technológia jelentős előrelépést jelent a világítástechnikában, mivel kombinálja a LED-ek alacsony energiafogyasztását, hosszú élettartamát és magas fényerejét a neonvilágítás látványos megjelenésével. Ennek eredményeképpen a felhasználók energiatakarékos, tartós és vizuálisan vonzó világítási megoldásokat valósíthatnak meg.

Vélemény, hozzászólás?